Vuoden 2020 Morgan tapaaminen Lahdessa

Morganistit tapasivat tänä vuonna Lahdessa 9.8. Britit kohtaavat tapahtuman yhteydessä. Kokoontumispaikka oli kauniin Vesijärven rannalla sijaitseva Suomen Moottoripyörämuseon alue. Koronaviruksen vuoksi Morgan tapaaminen tältä vuodelta peruttiin. Nyt Lahteen saapui yhteensä 10 Morgania, joka on klubimme ennätys Britit kohtaavat tapaamisessa.

Mikä ilahduttavaa mukana oli myös uusi Morganisti Plus8 autollaan. Sää oli puolellamme koko tapaamisen ajan. Riku Routo antoi Suomen Moottoripyörämuseoon vapaan sisäänpääsyn kaikille osallistujille. Useimmat Morganimme ovat jo museoauton iässä ja moottoripyörämuseon alue oli mitä mainioin paikka kokoontumisellemme muiden Brtiiajonevojen joukossa.

Toivottavasti ensi vuonna voimme kokoontua omaan tapahtumaamme ilman koronaviruksen uhkaa. Sitä odotellessa hyvää kesänloppua.

Vuoden 2019 Morgan tapaaminen Tuurissa

Vuoden 2019 tapaaminen järjestettiin 26.-28.8. Tuurissa ja sen ympäristössä. Mukana oli tällä kertaa yhdeksän autokuntaa, mitä voidaan pitää hyvänä saavutuksena kokomme huomioiden. Yöpyminen tapahtui Tuurin kyläkaupan hotellissa, jossa ulkolämpötilan vuoksi kenenkään ei tarvinnut laittaa lämmitystä päälle. Ilmastointia sen sijaan kaivattiin. Koko viikonlopun lämpötila lähenteli 30 astetta.

Perjantai käytettiin paikalle saapumiseen, majoittumiseen ja yhteiseen illalliseen.  Lauantaina teimme mielenkiintoisen matkan Tuurin ympäristöön. Ohjelman oli suunnitellut paikallistuntemusta omaava Markku ”Topi” Toivonen. Lauantai oli varsinainen alueeseen tutumispäivä. Erikoisuutena vierailustamme tehtiin pätkä tulevaan reality sarjaan Tuurin kyläkaupasta. Tulee ulos ensi vuoden tammikuussa. Odotamme mielenkiinnolla, millaisen jutun ovat leikanneet.

Ensimmäinen kohteemme oli tietysti Ähtärin eläinpuisto ja pandat Lumi ja Pyry. Suomen ja miksei Euroopankin mittakaavassa mielenkiintoinen kohde. Molemmille pandoille oli rakennettu oma sisätila ja yhteinen ulkoilu alue. Pandathan viihtyvät mielellään omissa oloissaan paritteluaikaa lukuun ottamatta. Eli kommunikoinnin suhteen muistuttavat suuresti meitä suomalaisia, joita myös pidetään vähäpuheisena kansakuntana.

Seuraava kohde oli Killinkosken markkinat. Jokaisen herrasmiehen varusteisiin kuuluu Killinkosken kuuluisin tuote eli Inka henkselit. Edelleen nämä henkselit takaavat sen, että konepellin alle kurottaessa henkselit pysyvät lujasti kiinni haalareissa. Lounas nautittiin upean Toisveden maisemissa Killinkosken kahvilassa.

Klubille uusi puheenjohtaja

Markku Toivonen isännöi klubimme kokousta Tuurissa sijaitsevan perheyritys Nahkapaikan tiloissa. Oliomme edelleen samaa mieltä siinä, että klubimme toiminta perustuu sekä hyvään yhteishenkeen että Morgan autojen rakkauteen. Klubiamme usean vuoden johtanut Markku Junnila halusi antaa vastuun nuoremmalle sukupolvelle. Yhteisesti hyväksyimme uudeksi klubimme puheenjohtajaksi Pekka Vitikaisen Varkaudesta. Pohjanmaalainen yrittäjähenki siirtyi lupsakkaaseen savolaiseen. Tosin Pekka on myös yksityisyrittäjä.

Markku ja Kaisa Toivonen isännöivät illallisen jälkeistä illanviettoamme hienossa ympäristössä, Sunnuntaina hieno sää jatkui ja paluumatka tehtiin kuumuuden edelleen piinatessa matkantekoa. Mutta kerrankin näin päin täällä pohjoisen perukoilla.

Kerhomme 2018 Kokoontuminen Aulangolla

Vuoden 2018 Morganistien tapaaminen järjestettiin Aulangolla 28. - 29.8. loistavissa sääoloissa. Aurinko paistoi kuten koko kesän Suomessa tänä vuonna. Mukana oli 11 autokuntaa ja viimeisimpänä uutena jäsenenä saimme mukaan myös Aeron.

Lauantaina teimme neljän tunnin matkan Hämeenlinnan ympäristössä. Vierailu Vehoniemen automuseossa Pälkäneellä. Tämä Sallisen perheen jo kolmannessa sukupolvessa pitämä museo ei peri sisäänpääsymaksua, joka ei tarkoita, etteikö museo olisi laaja ja monipuolinen - päinvastoin. Leila Suutarinen esitteli museon historiaa sen alkuajoista nykypäivään. Museo sijaitsee kaunilla paikalla Pälkäneen vesistön tuntumassa. Museon yhteydessä on kahvila terasseineen.

Toisen päivän ajelu suuntautui kohti länttä, joten osa itään ja etelään matkaavista autokunnista ei tähän reittiin osallistuneet. Kohde oli Keppana Kellari, jossa nautimme maittavan lounaan. Mikäli haluat syödä todella hyvin ja tutustua mielenkiintoiseen kahvila/ravintola miljööseen, niin ehdottomasti kannatettava vierailukohde. Useat motoristit - niin autoilevat kuin pyöräilevät - ovat löytäneet tämän eksentrisen kohteen matkansa pysähdys- ja ruokailupaikaksi.

Kerhomme 20 v. Juhlatapaaminen Mustiossa ja Kasnäsissa 2017

Sään haltijat olivat kerhomme puolella. Saimme viettää upeissa keleissä kerhomme 20v. juhlaa. Ennätys osanottajamäärä osallistui Mustiossa ja Kasnäsissä koettuun Ikimuistoiseen tapahtumaan. Mustion hieno linnakierros sekä upea illallinen ei jättänyt ketään kylmäksi.

Seuraavana päivänä vierailu Minnan ja Samin kesäkahvilassa sekä siellä nautitun upean synttärikakun jälkeen, matka jatkui mahtavassa säässä kohti Kasnäsiä.

Kasnäsissä meitä odotti Suomen kaunein kesäsää. Kasnäsin upea kylpylähotelli tarjosi loistavan illallisen.

Kaikken parasta ovat kerhon jäsenet, jotka tekivät tapahtumasta ikimuistoisen.

Suuret kiitokset kaikille! Tavataan ensi kesänä Aulangolla.

Kesa 2017 1
Kesa 2017 2

MOGistit Pietarsaaressa 2016

Mogistit kokoontuivat kesätapaamiseen 01-02.07.2016. Tapaaminen alkoi perjantaina Markku & Barbro Junnilan huomassa meren äärellä. Ja jatkui lauantaina Bothniarundan merkeissä. Lisää infoa ja kuvia löytyy Kuva albumit sivulla.

Jakobstadissa 2016